Bifteki Greske Hamburgere med ovnsstekte poteter
1 kg kjøttdeig
1 hel løk
1 egg
2 spiseskjeer Extra Virgin olivenolje
3-4 spiseskjeer Melk
1 teskje Sennep
Ca. ½ kopp Strøkavring
1 fedd Hvitløk
½ pakke Persille
1 teskje Salt
1 teskje Pepper
1 teskje oregano
Revet muskatnøtt
10-15 poteter
Rasp løk i en stor skål, bland i alle ingrediensene i bollen (kjøttdeig, egg), tilsett melk, sennep, hvitløk, salt, pepper,oregano og muskatnøtt. Hell over strøkavring. Deigen blandes god med hendene til en farse. Bruk hendene til å forme hamburgerne som legges i en stor ildfast form etter hvert.
Tilsett også poter som er oppskåret i båter, dryss over litt salt, pepper og oregano. Hell over Extra Virgin olivenolje og en halv kopp med vann i formen.
Den ildfaste formen settes i en forvarmet stekeovn ved ca. 200 grader. Stekes i ca. en time sammen med potene.
Burgere og poteter vendes om etter halve steketiden. Pass godt at ikke burgere brenner seg, reduser temperaturen om nødvendig.
Serveres sammen med gresk salat og tsatsiki (yoghurt dressing) og hvitløksbrød.
Denne retten gir deg ca. 10-12 hamburgere og en regner 2 burgere pr. person er dette tilstrekkelig for 4-6 personer.