Pita Gyro

Pita Gyro

1 kg Svinefilet
1 pakke Gresk Pitabrød
2-4 spiseskjeer Extra Virgin Olivenolje
1 stk. Rød paprika
1 stk Grønn paprika
5 stk Tomater
1 stk. Agurk

Forvarm stekeovn til 210 grader. Svinesteken brunes i en stekepanne med litt steikesmør blandet med Extra Virgin olivenolje.

Når alle sidene har fått en gyllen farge legges svinesteken over i en ildfast form sammen med steke kraften. Krydre med blandingskrydder for gresk souvlaki , litt pepper og oregano.

Sett inn svinefilten i en forvarmet stekeovn 210 grader. Stekes i ca. 25 minutter I mellomtiden tilberedes salaten. Agurk, tomater, paprika og løk deles i halve skiver og legges klar på et fat

Greske pitabrød pensles eller sprayes med Extra Virgin olivenolje på begge sider, strø på litt salt og oregano.

Pitabrødene stekes i ovnen i ca 10 minutter (passer fint å legge dem inn de 10 siste minuttene før svinefileten er ferdig.)

Ta ut svinefileten og la den hvile noen minutter. Skjær fileten opp i skiver som deles på midten. ( kan også kuttes opp i mindre terninger). Ta ut pitabrødene og legg lagvis svinefilet og salat over brødet. Tilsett er par spiseskjeer Gresk gourmet sennep eller gresk yoghurt. Den greske yoghurtdressingen Tsatsiki passer også utmerket.

2 comments on “Pita Gyro

  1. Hei! Ser kjempegodt ut. Men hvor får man tak i greske pitabrød? Er det noen spesialbutikker som selger det (jeg bor i Oslo), eller får man tak i det i vanlig dagligvarebutikker med godt utvalg?

    • Hei,

      Ekte Greske pitabrød selges som ferskvare med forholdvis kort holdbarhetstid. Det finnes noen som selger frosne pitabrød. Vi Gresk Gourmet har startet med direkte import av Greske pitabrød via vå samarbeidspartner Icarus Group. I løpet av mai måned vil regelmessig få flydd inn ferske pitabrød. Disse blir nok også etter hvert tilgjengelig i butikker i Oslo området.