Gresk olivenolje

Grekerne har dyrket oliven og produsert olivenolje i flere tusen år og Hellas er blant verdens største eksportør av oliven og olivenolje. Vi i har utlukkende satset på mindre produsenter som tilbyr kaldpresset ekstra jomfruolje og økologisk jomfruolje med kvalitetsbetegnelsene PDO (Protected Designation of Origin) og PGI (Protected Geographical Indication). Våre produsenter bruker de de kjente oliventypene : Koroneiki og Kalamoun, disse blir håndplukket før de modnes, noe som gir våre oljer et meget lavt syreinnhold.

Olivenoljes gode egenskaper: Inneholder fenoler /antioksidanter som har flere dokumenterte helsebringende effekter mot kolesterol, diabetes, magesår. Extra virgin olivenolje inneholder også mye Omega 3 som er meget godt for hjertet og sundt for kroppen( hud og hår).

Extra Virgin olivenolje brukes til steking, koking og marinering av kjøtt eller fisk, som tilbehør i salater, til baking mm.

Olivenolje og koking

At olivenolje ikke kan brukes til steking er kun en myte. Ekstra jomfru olivenolje har faktisk et mye høyere røykpunkt en vanlig smør og diverse andre matoljer. Lærer en seg først å bruke olivenolje til steking så vil smør og andre matoljer garantert bli erstattet med Ekstra jomfru olivenolje.