Honningmarinert indrefilet

Honningmarinert indrefilet

Helstekt indrefilet med timian honning

Marinade: 3dl pdo ekstra virgin olje, eller pdi økolgisk ekstra virgin olje 1ts salt, 1/2ts pepper, 1ts hvitløkssalt, 2ts sitronpepper og  2ss oregano

Indrefileten marineres i ca. 4t

Damp indrefileten i damp ovn på 100 grader i 30 min. Eller i steke pose med 3dl vann. Legg da kjøttet på en rist eller lignende slik at kjøttet ikke ligger i vannet.

Deretter pensles kjøttet rikelig med timianhonning og stekes/grilles på sterk varme til det får en fin steke skorpe. La kjøttet hvile i 20 min i folie før oppdeling.

Saus: stek 100g bacon terninger i en jerngryte sammen med restene av marinaden, fjern så baconet.

Tilsett smør og hvetemel etter ønsket mengde saus og brun det godt. Ha i kraften etter damping av kjøttet.

Stek fersk sopp krydret med salt og pepper. Ta sjyen i sausen. Bruk sopp etter smak og tilgjengelighet.

Stek løk og ha sjyen i sausen.

Serveres med stekt sopp, løk og fløtegratinerte poteter eller stekte poteter i ovn med olivenolje.