Honningmarinert indrefilet
Helstekt indrefilet med timian honning
Marinade: 3dl pdo ekstra virgin olje, eller pdi økolgisk ekstra virgin olje 1ts salt, 1/2ts pepper, 1ts hvitløkssalt, 2ts sitronpepper og 2ss oregano
Indrefileten marineres i ca. 4t
Damp indrefileten i damp ovn på 100 grader i 30 min. Eller i steke pose med 3dl vann. Legg da kjøttet på en rist eller lignende slik at kjøttet ikke ligger i vannet.
Deretter pensles kjøttet rikelig med timianhonning og stekes/grilles på sterk varme til det får en fin steke skorpe. La kjøttet hvile i 20 min i folie før oppdeling.
Saus: stek 100g bacon terninger i en jerngryte sammen med restene av marinaden, fjern så baconet.
Tilsett smør og hvetemel etter ønsket mengde saus og brun det godt. Ha i kraften etter damping av kjøttet.
Stek fersk sopp krydret med salt og pepper. Ta sjyen i sausen. Bruk sopp etter smak og tilgjengelighet.
Stek løk og ha sjyen i sausen.
Serveres med stekt sopp, løk og fløtegratinerte poteter eller stekte poteter i ovn med olivenolje.